salut i coneixement

QUI SOM?

Som un grup de persones que viuen i treballen a la comarca dels Ports, a l’interior de Castelló. Ens agrada la ruralitat i crear xarxes entre persones i entorns per a fomentar la convivència i el benestar comú dels nostres pobles.

ESPAI DE PARTICIPACIÓ

Aquesta és la vertadera ànima del projecte

L’Espai de Participació està format per persones que viuen als Ports. Ací se sembren les llavors de les idees sobre què volem fer i com podem millorar la salut a la nostra comarca.

És un grup obert, així que si t’interessa participar, contacta’ns.

Noves idees generen noves llavors i així seguim enriquint-nos!

Equip promotor

sanitaris darrere d’un projecte que apropa a les persones

Nel·lo Monfort

Metge M.F.i C. De Morella

Metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Cap de la Zona Bàsica de Morella i metge assistencial de Vallibona i Castell de Cabres. Ha participat en diferents projectes comunitàris comarcals com el Pla Comarcal de Drogues dels Ports, Pacient Actiu o aquest Projecte Alifara (Anàlisi de Salut), també ha col·laborat en projectes d’investigació en Atenció Primària dins el grup de Treball de 3r i 4t Món de la SoVaMFiC. És membre de la Comissió de Pal·liatius i del Consell de Salut del Departament de Salut de Vinaròs. Participa al grup de Medicina Rural de la SEMFyC i també forma part de la coordinació del Fòrum de la Nova Ruralitat, Espai d’Anàlisi i Estudi Alhora, un espai d’acció i reivindicació.

projectealifara@gmail.com

Xelo Garcia

Infermera de La Mata

Desde fa més de 25 anys treballe d’infermera rural als Ports, concretament al Centre de Salut de Forcall i consultoris auxiliars de la Mata, Olocau, Todolella i La Cuba. Diplomada Universitària d’Infermeria i amb formació i experiència  com a instructora de tallers en programes de Conselleria com el de Pacient Actiu, Intervención Grupal para Autocuidado en Atenció Primària i Salut Local. He col·laborat en estudis d’investigació com ESOSVAL-R. Junt amb altres companys i gent de la comarca, he participat en projectes com el “Pla Comarcal de Drogues dels Ports”. Actualment estic de Coordinadora d’infermeria del C.S. Forcall i estem treballant en els projectes d’Analisi de Salut dels Ports i Alifara Pal·liatius.

projectealifara@gmail.com

Viola Cassetti

Antropòloga i especialista en Salut Pública

Apassionada de la recerca, especialment en temes de promoció de salut comunitària, amb enfocament en metodologies qualitatives i participatives. Soc doctora en salut pública i antropòloga, especialitzada en el desenvolupament d’estudis, intervencions i avaluacions de promoció de la salut. Amb experiència en treball comunitari i recerca a Amèrica Llatina, el Regne Unit i Espanya. Actualment col·labore amb diferents projectes de promoció de la salut i participació comunitària.

projectealifara@gmail.com

Col·laboradors

Programa Xarxa Salut

La Xarxa Salut és la xarxa de municipis de la CV adherits a l’IV Pla de Salut de la Comunitat amb el compromís de desenvolupar les accions de promoció de salut local emmarcades en el Pla.

Mancomunitat Els Ports

Pertanyent a les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat i el Baix Maestrat, la finalitat de la mateixa consisteix a fomentar aquelles iniciatives que ajuden als interessos generals dels municipis integrants mitjançant el desenvolupament i prestació conjunta de serveis i activitats pròpies.

Fundació Fisabio

Entitat sense ànim de lucre de caràcter científic i assistencial, la fi primordial de la qual és el foment, impuls i desenvolupament de la recerca cientificotècnica, sanitària i biomèdica en la Comunitat Valenciana.

T’agradaria contribuir a la salut de la comarca amb el Projecte Alifara?

CONTACTA AMB ALIFARA

Quedem a la teua disposició per a qualsevol consulta o suggeriment que puga ajudar a fer créixer el Projecte Alifara. Parlem!

2 + 4 =